Chat live with us

Major Projects

Major Projects

Revitalising St Clair Recreation Precinct

The all new St Clair Recreation Centre is now open!

The City of Charles Sturt has funded $15million of the works through our Long Term Financial Plan, and welcomed a $7.5million funding contribution from the Office of Recreation and Sport and a $4million funding contribution from the Department of Education and Child Development.

Click here to visit the new St Clair Recreation Centre website

Watch the St Clair Precinct Revitalisation video below to learn more about the project.

The revitalised St Clair Precinct will include

  • A brand new six court basketball stadium
  • Dedicated indoor roller skate area
  • Indoor function space
  • Indoor meeting spaces
  • Indoor café
  • Stadium gymnasium
  • Integrated heritage aspects
  • A brand new expansive play space including nature play and all ability inclusive spaces
  • New skate park
  • New recreation and picnic areas
  • New community use tennis courts
  • Improved car parking and pedestrian connections to Woodville Road, train station, St Clair suburb and Woodville High School

Our new recreation space will create a destination and focal point on Woodville Road, providing a range of new experiences for residents and visitors. The playground and facilities for young people will be one of the largest developed within the City, and will be of unique and world class design.

We will also upgrade and expand the existing playing fields, removing existing mounds and creating more flexible playing surfaces, adding in BBQ and picnic facilities. This will also open up the area allowing access and views across the area, integrating into the existing St Clair space.

State of the art recreation facilities, which will attract residents and visitors from Charles Sturt and all over metropolitan Adelaide, will be created to complement the new facility. Our Open Space Strategy, along with the Woodville Village Master Plan, has prioritised the upgrade, which will include an expansive play space, an event space, as well as cool new things like a skate park.

The building design has been undertaken with input from key stakeholders, user groups and community. The design addresses the shortage of indoor courts identified within the Western Adelaide Sporting Facility Supply & Demand Study and the aspirations of the community to see the heritage component of the building retained, enhanced and the centre expanded.

Provide feedback for this page